Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

2 Şubat 2013 Cumartesi

EasyWords v1.8 Türkçe



Dil öğrenmek için bu kadar ufak bir programın işe yarayacağı aklıma gelmezdi, fakat çok zekice bir yöntemle istediğiniz zaman diliminde size sorular sorup doğru cevap vermenizi bekleyen, bu şekilde bir öğretim yapan müthiş bir program.

Nedir?:
EasyWords yabancı dil öğrenirken çok kolay bir şekilde kelime ezberlemenize yardım eden ücretsiz bir yazılımdır. Bilgisayarınızın başında geçirdiğiniz süre içinde belirli aralıklarla size bir kelimenin anlamını sorar ve bilemezseniz doğru yanıtı öğretir.

Avantajları:
# İçinde başlangıç, orta ve TOEFL/IELTS/GMAT düzeylerinde İngilizce ve çeşitli düzeylerde Almanca, Hollandaca ve Portekizce sözlükler vardır. 
# Bilgisayar başında geçen zaman içinde zorlanmadan yabancı dilinizi geliştirirsiniz.
# Yapay zeka rutinleri kullanarak bilemediğiniz kelimelere öncelik tanıyarak öğrenmenizi garantiler.
# Hafif bir yazılımdır, bilgisayarınızı yormaz.

EasyWords yapısında öğrenim kalitesini yükseltmek için akademik olarak kabul görmüş yapay zeka algoritmalarını kullanır.

Çarkıfelek Algoritması: ile kullanıcının bilemediği kelimelerin yakın zaman içinde tekrar sorulma olasılığı artırılır, bildiklerinin ise tekrar sorulma olasılığı düşürülür. Kullanıcı öğrenme zorluğu yaşadığı kelimelerle genel olarak daha çok karşılaşır.

SoundEx Algoritması: ile çoktan seçmeli sorularda yanlış şıklar, doğru yanıta en benzeyen kelimelerden oluşturulur. Etimolojik olarak yakın anlamlara gelen kelimelerin yapısal olarak birbirlerine benzeme ihtimalleri yüksek olduğundan, kök ve ekleri doğru yanıta yakın olan kelimeler yanlış yanıtlara dağıtılmaya çalışılır. Böylece çeldiriciliği yüksek alternatif şıkların seçilme olasılığı yüksek oranda artırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesaj yazdığınız için teşekkür ederim.